قانون و بی قانونی سیاسی

این وبلاگ کاملاْ شخصی است که به نظرات نویسنده در مورد مسائل فرهنگی و سیاسی می پردازد(یادداشت های یک زن خانه دار فسایی)

قانون و بی قانونی سیاسی

این وبلاگ کاملاْ شخصی است که به نظرات نویسنده در مورد مسائل فرهنگی و سیاسی می پردازد(یادداشت های یک زن خانه دار فسایی)

ویژگی‌های جنگ نرم

هر جنگی دارای ویژگی‌های خاص خود می‌باشد و آن جنگ را با آن ویژگی‌ها شناسایی و معرفی می‌کنند. مهم‌ترین ویژگی‌های جنگ نرم عبارت است از:

1ـ جنگ نرم به دنبال تغییرات ماهوی، بنیادین و اساسی در جامعه است. در این جنگ ایجاد دگرگونی در باورها و ارزش‌های یک جامعه هدف اصلی به شمار می‌آید. دشمن در این جنگ با تحقق این هدف می‌تواند به اهداف بعدی خود یعنی تغییرات ساختاری دست پیدا کند.

2ـ جنگ نرم، آرام، تدریجی و زیرسطحی است. این جنگ پر سر و صدا نیست و به همین دلیل بسیار نامحسوس بوده و بسیاری ممکن است به همین دلیل متوجه آن نگردند.

3ـ جنگ نرم در ظاهر جذاب، پرتحرک، اسطوره‌ساز و نمادساز است. در این جنگ بسیاری از مخاطبین در جامعه هدف، به دلیل جاذبه‌ها، بهره‌گیری از نمادهای به ظاهر ارزشمند، اساساً متوجه این که در معرض جنگ نرم دشمنان خود قرار گرفته‌اند، نشده و به دلیل همین بی‌اطلاعی به راحتی در دام دشمن می‌افتند.  

جنگ نرم

4ـ آثار جنگ نرم پایدار و ماندگار است. در این جنگ چنانچه دشمنان موفق به ایجاد تغییر به صورت تدریجی و آرام در باورهای گروهی از مردم گردند، آثار و پیامدهای این تغییر ماندگار و بادوام خواهد بود و نمی‌توان به راحتی آن را از بین برد.

5ـ جنگ نرم هیجان‌گرا بوده و با تولید هیجان بر امواج احساسات جامعه هدف حرکت می‌کند. بهره‌گیری از عواطف و احساسات یک قاعده و اصل مهم در جنگ نرم به شمار می‌آید. مهاجم در جنگ نرم با استفاده از احساسات به عنوان یک پل برای عبور و نفوذ در افکار و اندیشه‌ها استفاده کرده و با تحت‌تأثیر قرار دادن عواطف مخاطب، ذهن و فکر او را تسخیر می‌نماید.

6ـ جنگ نرم گسل‌محور و آسیب‌ساز است. گسل‌ها و آسیب‌ها، نقطه آغازین جنگ نرم است، مهاجم در جنگ نرم از نقاط آسیب شروع کرده و با تولید آسیب به گسل‌ها عمق می‌بخشد. افزایش آسیب‌های اجتماعی و تعمیق گسل‌ها، تحرک مهاجم در جنگ نرم را افزایش داده و او را نسبت به آینده‌ای موفق امیدوار می‌سازد.

7ـ جنگ نرم با تضادآفرینی، همبستگی اجتماعی و وحدت ملی را مخدوش می‌سازد. موفقیت دشمن در جنگ نرم، موجب ایجاد تحولات فرهنگی در بخش‌هایی از جامعه می‌شود. باورهای متفاوت، افکار و اندیشه‌های گوناگون و مدل‌های رفتاری ناهمگون در جامعه‌ای که با جنگ نرم دشمن مواجه است، نوعی صف‌بندی اجتماعی را در پی داشته و این صف‌بندی‌ها می‌تواند به رویارویی و نهایتاً بحران داخلی منجر گردد.

8ـ جنگ نرم تردیدآفرین است. در جنگ نرم با ایجاد شایعه و ترویج دروغ و اتهام‌افکنی نسبت به مسئولان و دولتمردان و سلامت آنان تردیدآفرینی می‌شود. بی‌اعتمادسازی و اعتمادسوزی از ویژگی‌های جنگ نرم است. ایجاد بدبینی بین مسئولان از یک طرف و میان مردم و مسئولان از طرف دیگر از ویژگی‌های جنگ نرم است. تردیدها، بی‌اعتمادی و بدبینی‌ها در یک جامعه، پایه‌های نظام سیاسی را متزلزل می‌سازد.

9ـ در جنگ نرم از ابزار فرهنگی و رسانه‌های گروهی استفاده می‌شود. در این جنگ از ابزارهای روز و فناوری‌های مدرن همراه با تکنیک‌های نو شونده استفاده می‌گردد. در شرایط کنونی این جنگ در فضای سایبری و مجازی انجام می‌شود.

10ـ در جنگ نرم، عمده بازیگران از جامعه هدف انتخاب شده و بسیاری از آنان در واقع بازی‌ خورده و فریب خورده بوده و در راستای اهداف بازیگران و طراحان اصلی جنگ نرم عمل می‌کنند. در این جنگ تحت تأثیر فضاسازی‌ها در بستر رسانه‌های مجازی، شبکه‌های اجتماعی با مدیریت ناشناخته شکل می‌گیرد.

نظرات 2 + ارسال نظر
سیدعباس یکشنبه 10 مرداد‌ماه سال 1389 ساعت 03:12 ب.ظ http://dayereye21.blogfa.com

سلام. خونه جدید مبارک.
چرا این کارو کردی؟

سلام سید
امیدوارم که خوب باشید و سرحال ، اگر از بلاگفا اسباب کشی کردم به خاطر این بود که اون سایت بعضی وقتها اذیت می کرد و بعضی ها رو نمی ذاشت لینک کنیم و در کل امکاناتش رو از ما گرفته بود ولی بلاگ اسکای بهترین امکانات و مدیریت رو داره .

زهرا شنبه 16 مرداد‌ماه سال 1389 ساعت 09:28 ب.ظ

ا خوب منم ساداتم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد